tisdag 29 september 2009

Tålamod

I helgen bar det av till shopping-Mecka (läs: Birsta/Sundsvall) i sällskap av mormorn och lilleman. Det var läääänge sedan lille skrutten fick följa med dit, det blir liksom ingen ro att faktiskt göra allt mamman föresatt sig att göra. Men, denna gång stod det vant- och mösshandling till den lille gossen på schemat och med tanke på att varken händer eller huvud på det lilla barnet följer någon ålders- eller storleksmall så var det ändå bäst att han följde med.

Hur mycket orkade då gossen med?

Orkade: två provningar av mössor (varav ingen passade så klart) och test av två par vantar (weee.. det blev ett köp!). Två pannkakor på Café Charm, samt halva mammans vaniljhjärta. En halv korv och hela Ikea utan tjafs (mamman lämnar det upp till eventuella läsare att själva fördela vad som inmundigades och vad som avklarades...). En hel shoppingdag inklusive lång bilresa helt utan blöjor. Trevliga hälsningar till alla papegojor som utgjorde diverse korridorutsmyckning. Rulltrappa upp och rulltrappa ned.

Orkade inte: sjuttioelva ytterligare provningar av mössor. Provning av stövlar tillsammans med mormorn. Glassen som hörde till pannkakorna. Sova middag längre än 45 minuter. Låta bli att påstå kissnödighet x antal gånger under bilfärd till och från Sundsvall, utan "leverans". Vänta på att mamman skulle betala färdigt i kassan. Fika klart chokladbollen på Ikea när lekhörnan var så nära, så nära. Lyssna på vad mamma säger en hel dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar