lördag 15 maj 2010

Natten

Rekord! Sovrekord!! Pysen har inatt sovit sju timmar i sträck! Sug på den ni. Sju timmar.

Då skulle man ju kunna tro att mamman är alldeles utsövd och pigg som en mört. Eh. Nej.
För om hon inte blir väckt av det lilla lilla barnet måste ju världen klämma fram andra saker som kan störa törnrosasömnen. Note to world: det är INTE okej att ringa fel klockan två på natten. Inte. Alls. Okej.

När sedan mamsen lyckats somna om igen, så dröjer det väl knappt en halvtimme innan lilleman tycker att det är alldeles för ensamt att sova i sin egen säng. Så han ropar på mamman. För gå över själv med kudden under armen gick minsann inte inatt. Mamman skulle hämta både kudde och lilleman. Tryggt installerad i fotänden på mammans säng somnar så klart det lilla sockergrynet.

En dryg timme senare vaknar pysen och är HUNGRIG. Fast också väldigt trött. Och är man hungrig och trött och får mjölk från en brandspruta (bästa liknelsen av mammans tutte vid det här laget, kära nån - det har ju aldrig gått så långt mellan amningarna förut!) - vad kan tänkas hända då?? KRÄÄÄÄK. Över hela mamman och sängen. Puh. Mamman byter t-shirt, hämtar handduk, torkar och pysslar. När sedan mamman försöker få både sig själv och pysen att sova... Braaak i blöjan. Hur kan det finnas bajs kvar i kroppen efter en sådan dunderspya? En av livets hemligheter. Nåväl, bara att byta blöja och pyjamas, lite mer tuttesnuttning och så kan alla äntligen få sussa vidare....

1 kommentar:

  1. Ursäkta, men jag skrattade på sluet efter kräk och braket!!
    Kram Birgitta!

    SvaraRadera