lördag 16 juli 2011

Tvåhjuling!

Lilleman har ju (helt korrekt räknat iofs) uttryckt det som att han cyklar på en fyrhjuling. Det vill säga en vanlig cykel med två stödhjul. Men se där, inte längre!! Mammans lilla knytt har blivit så stor och lärt sig cykla utan stödhjul!!!! Låt höra publikens jubel:

Nä, det är inte lillemans cykel på bilden. Den där på bilden är alldeles för liten, mamman vet det. Och inte heller är det lillemans egna hjälm på huvudet. Han äger en riktig cykelhjälm, ingen fara på taket. Men bilden är tagen hemma hos kompisen S som dels är ett huvud kortare än mammans gosse samt hade den riktiga cykelhjälmen på sitt eget huvud. Mamman packar extra kläder, blöjor, vagn och välling var hon än beger sig med barnen, men cykelhjälmen ingår inte i baskitet.

2 kommentarer:

  1. Tur att du påpekade det där om hjälmen (noterade inte cykeln lika snabbt). Jag utbrast "va #&/% har pojken på huvudet" och föreställde mig att moster skulle behöva använda sina jobb-kontakter och fixa en riktig cykelhjälm till guldgossen pronto! Så här i efterhand så inser jag ju att jag sett sötnosens hjälm mången gång och vet att den inte ser ut sådär...

    SvaraRadera
  2. Nej, ingen fara alls. Den är röd och svart med sådant där säkerhetsspänne och allt. Minus att den packas med alltså.

    SvaraRadera