onsdag 16 maj 2012

Förkylningselände

Hur länge varar effekten av hostmedicin? Ca nio timmar, bara så ni vet.

Pysen har dragits med en elak hosta (och snor så klart. i määängder) ända sedan han fick vara hemma från dagis förra veckan. Och hostmedicin är det dumt att ta precis innan det är nattadags då det innehåller saker som är uppiggande. Så pysen får sig en skvätt hostdämpande medel ca en timme innan det är dags att snusa kudde för natten. Och två nätter i rad har det stackars lilla gossebarnet drabbats av hemska hostattacker någonstans mellan 04.30 och 05.00. Han har inte kunnat ta ett andetag ens utan att ha börjat hosta. Och hosta. Och hosta. Igår höll han på i över en timme, vilket till slut slutade i en slemkräka. I mammans säng. Så det blev till att slita ut lakan, tvätta pys, ge ny hostmedicin och få lille skrutten att somna om. Sedan var det dags för mamman att kravla ur sängen och ta sig till jobbet. Härligt. Det är livet på en pinne det. (och nej, pysen behövde verkligen inte vara på dagis, han fick ta det lugnt hemma hos farmorn och farfarn)

Inatt höll hostan "bara" i sig i ca 45 min. Men då hade större delen av familjen iallafall förmånen att ha både sovmorgon och helledigt, så denna dag hade iallafall lite bättre start.

Men kombinationen hosttrött och storsnuvig pys tillsammans med en sömnbristig och rätt så nedsmittad/förkyld mamma - det skapar verkligen inte förutsättningarna för ett harmoniskt och ljuvligt hem. Tyvärr.

Nåväl. Bättre försök en annan dag. Godnatt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar