onsdag 20 april 2011

Läget

Kanske dags för en liten allmän uppdatering av läget i det grå huset?

- Tummen: pysens tumme har nästan återgått till det normala. Men, den bär fortfarande tydliga spår efter de senaste veckornas elände och inte är det någon vacker syn. Dock är penicillinkuren över och gossen verkar inte besväras det minsta.

- Simskola: lilleman började ju på det-som-förr-kallades-plask-och-lek i vintras och så hann han gå fyra-fem gånger och sedan stängde badhuset. (trots alldeles nyrenoverade lokaler hade man lyckats klanta det med kakel så det var för halt) Nu var det uppstart igen idag och lilleman var... hemma. Han vägrade bestämt att gå och bada. Han som aldrig någonsin tidigare protesterat mot ett besök på badhuset!

- Sovning: det är bättre odds på att vinna lotto än att försöka förutspå pysens sömnrytm. Kombinationen infekterad tumme och hosta gav rätt omgående sömnbristeffekter. Det har helt klart blivit bättre, även om det varierar hur lugnt han somnar in och hur länge han snusar i sin säng. Inatt sov pysen i sin säng ända till kl. 05!! Då grät han, fick välling och somnade om med näsan mot mammans arm.

- Pappaledighet: mamman tycker det är skönt att få mjukstarta med jobbet medan pappan får vara hemma. Hösten och verkligheten får vackert vänta ett tag till. Sedan har pappan upptäckt det där med frustrationen över allt man ser men inte hinner med! Kära hjärtanes då. Bra insikt. Intressant att höra att det inte är samma saker som mamman frustrerat sig över.


Nåväl, är alla med på banan igen? Bra. Nu ska mamman vika tvätt och sedan snusa kudde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar