onsdag 24 september 2014

ABC

Varning: här följer en rejäl dos skryt och ohejdad stolthetsredovisning. Passar det inte läsaren, så får läsaren klicka vidare till någon annan del av intörnettet....

Se bara här på lillemans läxa:
 
Uppdraget var att färglägga alla delar av bilden som innehöll bokstaven S. Om man ville fick man sedan skriva alla ord man färglagt. Och det fixade lilleman alldeles galant helt utan assistans (okej, något ord kom inte med, men det brerodde mest på att det tog slut på plats), det enda ordet vi behövde prata om var "stygn". Men han hade förslag på stavning själv som oftast är helt korrekt när det gäller det där lite trixiga "ng"-ljudet.

När mamman och lilleman lämnade in läxan idag träffade de på fröken så läxresultatet hann pratas igenom. Och då kom fröken med förslaget att kanske göra lillemans läxor lite svårare framöver och mamman var givetvis snabb att haka på. Så ikväll har det varit läsläxa för att träna på att "lära sig ordbilder" som det så fint heter (dvs att känns igen orden utan att behöva bokstavera sig igenom dem) och det sa bara swisch (fast ska man vara petig så innehöll läxan inget ord som lät så... det var mer Mia en mus och Karin en ko) så satt orden som en smäck!!

Sedan blev det lite spontanövning av bokstäver, de vanliga stora sitter ju numera (se bild) så det får bli dags att öva att skriva de små istället.

Duktiga, härliga pojke.

1 kommentar:

  1. En alldeles superduktig och vetgirig lilleman! Lärar-moster-hjärtat blir varmt <3

    SvaraRadera