söndag 18 oktober 2009

Oinbjuden

I familjens sällskap dyker allt oftare en hemsk "gäst" upp. Vem som står för inbjudan är högst oklart men antagligen har både mamman och gossen ett finger med i spelet. Ingen av dem tänker dock ta på sig något större ansvar. För ingen av dem tycker egentligen om denna obehagliga gäst. Vem det är? Nåväl, låt oss kalla henne Den Arga Mamman. Inget vidare artistnamn, eller hur? Men, i sann pedagogisk anda ska saker och ting benämnas med sitt rätta namn. Så, Den Arga Mamman får det bli.

Den Arga Mamman och lilleman ses rätt ofta i varandras sällskap. Den Snälla Mamman som faktiskt bor i det grå huset blir lämnad utanför. Hon står och knackar på dörren, hoppar vid fönstren och skriker "hallåååå!!" för full hals. Men, hon får inte komma in. Den Arga Mamman har tagit över. Den Snälla Mamman knuffas våldsamt åt sidan, egentligen skulle man kunna säga att hon nästan blir mobbad. Hela gossen är som täckt av ett skydd och detta skydd nyps och sparkas på Den Snälla Mamman. Istället kommer Den Arga Mamman och tar över. Hon försöker med Rösten (ni förstår mönstret nu va? det är alltså den arga Rösten som hör ihop med Den Arga Mamman) att betvinga detta skydd som lilleman använder sig av.

Kommer Den Arga Mamman någonvart? Tveksamt. Ibland kanske. Ofta slutar det i tårar både för lilleman och Den Snälla Mamman som egentligen vill bara hålla om och pussa på sin pojke. Men Den Snälla Mamman får inte plats. Hon gömmer sig i ett hörn och bara önskar att denna högljudda gäst ska ge sig av och inte längre ens vill plinga på dörren.

Nu börjar det bli så trångt och ett sådant väldigt tumult i mammakroppen. Så Den Snälla Mamman måste gå och krama kudden ett slag och vila sina röda ögon (när alla i det grå huset sover finns bara Den Snälla Ledsna Mamman kvar). Med gråten i halsen, en klump i magen och en ständigt snurrande fråga i huvudet: hur blir man av med oinbjudna gäster och tvåochetthalvtårs-trots???

2 kommentarer:

  1. Skickar en stor kram till Snälla Mamman som aldrig slutar försöka ta sig in i Det Grå Huset.

    SvaraRadera
  2. Tja, tvåochetthalvtårs-trotset brukar ju liksom mattas av och försvinna bara sådär. Så då misstänker jag att den arga mamman kommer göra precis samma sak i samma takt...
    Makes sense?
    Har du en bättre lösning behövs den i ett vitt hus i Igge också där en annan arg mamma hälsar på oftare och oftare, men då i närheten av en viss 8-årig gosse...

    SvaraRadera