torsdag 26 november 2009

Jul jul

I det grå huset brukar det bli jul ganska tidigt. Mamman gillar att köra hardcore - här är det fritt fram för tomtar av alla de slag, massor med röda ljuslyktor, ljusslingor, julgardiner, pynt, pynt, pynt. Vem har någonsin trott att man kan sluta tindra lyckligt med ögonen bara för att körkortet påstår att man borde titulera sig vuxen??

Men. Vissa gränser har även mamman. Fast har man då, som mamman, en gosse som liksom ärvt den där jul-kul-känslan/behovet är det inte alltid helt lätt att hålla sig i skinnet. Mamman bar upp adventslådan ur källaren igår, med målet att bara få packa upp lite ljuslyktor sådär på kvällskvisten. Men, överst i lådan låg en ljusslinga i form av små stjärnor (som nu ikväll hängts upp i lillemans fönster) och det fick gossebarnet genast till att: "mamma, klä granen!!" När den grymma modern då svarar att det får vänta ett litet tag till resulterade det i tårsprut, illvrål och stamp i golvet. Ojoj.

Idag har mamman och lilleman förhandlat sig fram till att granen ska kläs efter lucia.

1 kommentar:

  1. Klart grabben ska få klä granen. Annars kan du alltid skicka tillbaka honom hit upp. Jag tänkte klä granen strax efter nästa helg... ;)

    SvaraRadera