måndag 16 november 2009

Läskigt

Lilleman är inte direkt mörkrädd. Det är inga problem att somna i det fina pojkrummet utan någon nattlampa på eller liknande. Han kräver heller ingen lampa på om han vaknar på natten och är ledsen eller har tappat nappen.

Men, att gå upp för trappan om det är mörkt är "läskigt". Lika är det om alla sitter i ett rum och han ombeds hämta något från ett rum som är mörkt och tomt. Inte heller populärt. Och vem kan klandra honom? Inte mamman iallafall. Hon har ju spenderat mången kvällspromenad hem från kompisar med andan i halsen, panik i blick och raketbränsle i skorna. Hua.

Däremot minns mamman inte att hon kollat läget på samma sätt som gossen gör... "Mamma, finns det några tjuvar, monster eller brandmän här?". Brandmän?? Nog för att mamman inte heller vill ha besök av brandmän eftersom det nog kräver en brand (hualigen-hemska-tanke-må-det-aldrig-någonsin-hända) men sådana situationer har aldrig diskuterats i det grå huset. Och att klumpa ihop de stackars eldsläckarna med tjuvar och monster är väl att ta i. Eller?

2 kommentarer:

  1. Undrar just vad han har träffat för läsiga brandmän jag? Studiebesök på brandstationen kanske borde bokas in för att undanröja misstänksamheten? ;)

    SvaraRadera
  2. Jaa, det kanske vore något! Och förklara att brandmännen ju faktiskt har en likadan häftig skylift som pappan hade när det grå huset skulle målas i våras!

    SvaraRadera