måndag 28 december 2009

Kåmpåsitöör

Lilleman fick många fina paket på julafton, både av tomten och av lillmoster. För inte kunde stackars pälsklädda tomten behöva stanna och läsa på alla paketen som inte fick plats under granen! Tomten fick överräcka ett urval, lagom så alla fick bevis på att de varit snälla under året. Och gossen var inte det minsta lilla rädd för figuren i skägg och röd luva. Dock får mamman kanske beställa en tomte som inte är lika fin i kanten som den som hittade till det grå huset förra veckan. Lilleman har nämligen bestämt noterat att tomten var en hon??! Tomten sa inte så mycket så det kan vara det faktum att tomten hade ganska små strumpbyxklädda fötter som avslöjade det hela. Så nästa år får tomten behålla storstövlarna på hela vägen in i vardagsrummet!

I år imponerade lille gossen med att faktiskt titta ordentligt på alla sina julklappar. Sedan var det tydlig rangordning på vad som var intressant och inte. Kläder fick en snabbtitt och åkte sedan snabbt över axeln. Leksaker och filmer fick klart mer uppmärksamhet (uppskattning?).

Och flera klappar har redan invigts. Idag var gossen och pappan ute och skottade snö, lilleman höll sig varm iklädd bland annat understället som han fick från farmorn och farfarn. Tågbana har samma sällskap byggt flera mil (mamman har aldrig påstått sig ha någon form av sanningsenlig avståndsbedömning... men, lita på att tåget kan åka låååååångt iallafall!) och det har pysslats med pussel och gosats i soffan framför mysiga filmer. Sedan har CD-spelaren installerats i lillemans sovrum, nu återstår det att se om mamman lyckas i sin plan att förbereda lilleman på bebisens ankomst och troligtvisa tids- och uppmärksamhetskrävan kring nattningstid. Mammans förhoppning är ju att lilleman till slut ska kunna somna själv i sin säng, lyssnandes på någon saga eller som nu; "sova-sånger".

Men, det som nog fått allra mest tid är fotarren (för er oinvigda = gitarren) som överräcktes av Lule-moster. En riktig liten gitarr med nylonsträngar. Kära nån så det har spelats (med riktiga poser, gossen berättar att han minsann sätter sladden i väggen så det ska höras och så ska det vara lysen på honom - kan han ha snappat upp ett och annat när han varit med moster och riggat inför Kiss-spelningen??)!! Idag komponerade lilleman ihop en alldeles egen sång, med text i stil med: "snön är vit, snön är vit... spöken är också vita!" Mozart - släng dig i väggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar