måndag 7 december 2009

Sjuk

Nu har familjen i det grå huset provat på det där med sjukdomsstim. Imorgon ska lilleman på dagis för första gången på över en vecka. Det har bara varit sjuksjuksjuk i flera dagar nu.

Det började med att han var ledig för att få grisvaccinationssprutan förra måndagen. Precis som för all annan vaccination den lilla gossen fått så kom febern som på posten. Tisdagen spenderades med farfarn som myste inomhus med en liten sjukis, lego och Pippi. På onsdagen hade mamman och lilleman planerad sovmorgon och pappan ringde och kollade feberläget. Allt lugnt svarade mamman. 20 minuter senare fick mamman ringa hem pappan ändå. Fulla lillrumpan med kliiga plickar!! Och prickarna hittades senare även runt munnen, på handen och troligtvis även i munnen (hua vad det gjort ont att prova apelsinjuice, clementiner och ketchup!). Så här har det varit skiftgång i sjukstugan. Onsdag - pappan. Torsdag + fredag - farfarn. Idag måndag - mormorn.

Så imorgon bitti gör familjen ett tappert försök att komma till dagis. På en lapp på dörren har personalen varnat för vattkoppor och svinis. Det ena är avklarat och det andra har sprutats för. Fast det var ju fleeera dagar sedan, det kan säkert finnas något nytt och otrevligt som gossen kan ta med sig hem från dagis.

2 kommentarer:

  1. Nä och jag har sett på internet att det är fler som har problem med barn. Väldigt små barn i det här fallet: http://skyltat.se/vild-bebis/ :)

    SvaraRadera
  2. Hmm... funderar på att sno det där temat inför våren, måste ju lägga in autosvar i mailen när jag väl startar mammavardagen...

    SvaraRadera