torsdag 1 juli 2010

Huvudsnurr

Mamman ÄR lugnare idag. I det grå huset går det liksom inte att gå och tjura över saker någon längre stund. Det finns andra saker som direkt kräver all mammans uppmärksamhet. Och för närvarande är det ganska så högljudda saker:

- Lilleman ska äta penicillin. Det bestämde ju skitdoktorn igår. Det försöker lilleman obestämma. Tydligen (och det tvivlar inte mamman så speciellt mycket på) är medicinen tokäcklig och varje dos måste genomgå intensiva diskussioner, regelrätta gräl, hot och mutor innan det går att inmundiga. Kul. Det ska ju "bara" fortgå i ytterligare en vecka, tre gånger om dagen. Kul. Verkligen.

- Pysen ska sova ganska många gånger under ett dygn. Helst inte så jättemånga gånger, utan hellre några få väldigt sammanhängande. Tycker inte pysen. Under de senaste nätterna har gossebarnet vaknat ca varannan timme och under dagarna är sovstunderna mellan 10-50 min långa, inte mer. Och sovs det så pass dåligt är humöret därefter. Hos både mor och barn. Pysen är dock den som klagar högst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar