torsdag 19 augusti 2010

Yrsel

Mamman ska inte försöka sig på något längre, klokare eller bildspäckat inlägg ikväll. Det får bli... en annan gång. Inga löften, inget att passa. Men det ska komma. Är planen iallafall.

För planer skapar mamman ideligen. Dock har de en förmåga att falera allt eftersom. Ibland blir det strålande resultat så klart, resultat som till och med når upp till planernas ursprungssyfte. Ibland kommer mamman halvvägs och emellanåt blir allt bara pannkaka och ludd mellan öronen. I extrema fall, som mamman helst inte vill kännas vid men ändå är pinsamt medveten om att de inträffar, blir det bara härdsmälta av alltihop.

Nu handlar det inte bara om att mamman måste lära sig att det inte alltid blir som man tänkt sig när små gullungar är inblandade i planerna. Visst händer det att det går att härleda somliga planhaverier till pysen och lilleman, men det är inte riktigt det som egentligen tynger ned mamman. Det är sådant som händer, som folk kan förstå och som allt som oftast både går att reda ut, acceptera och emellanåt till och med vara himmelskt lycklig över.

Nä, istället är det den däringa vimsigheten, okoncentrationen och dåliga tillgängligheten på den centrala hjärndatorn som sliter och tynger ned mamsen. Att vara på väg att hämta värmeljus nere i källaren men i trappan på väg ned komma på att det måste kompletteras med bullar till fikat och därför komma tillbaka upp med en bulle från frysen men inga värmeljus. Att gå iväg med målet att fylla på blöjor men på vägen plocka med lite smutstvätt och sedan sortera fram en hel tvätt som ska i maskinen lite snabbt och ändå stå vid skötbordet till slut och inse att de där blöjorna inte sprang själva till skötbädden. Att svara glatt "jag bytte också vecka på måndagar när jag väntade pysen" när kära gravida väninnan J berättar att hon imorgon går in i v. 16 (just det, imorgon. hemskt mycket fredag då och väldigt lite måndag).

Blääää. Mamman skickar härmed ut en efterlysning! Är det någon som snubblar över ett koncentrerat, fokuserat, effektivt och organiserat mammajag som bara kommit bort sig lite så snälla visa vägen till det grå huset. Det finns någon som väntar, saknar och oroar sig där.

2 kommentarer:

  1. Som avkoppling i det förvirrade mammalivet kan du kanske ta dig en liten paus och le åt kreativiteten i den här bloggen... http://milasdaydreams.blogspot.com/

    :)

    SvaraRadera
  2. Jomantackar. Där kan man snacka fokuserad, inspirerad och kreativ. Puh. O-mamman med andra ord. Men tack för titten, jag är absolut inte så bitter att jag inte storligen kan njuta av vad andra snor ihop! Ögongodis och bomull kring hjärtat.

    SvaraRadera