torsdag 4 november 2010

Hjälte

Är det Aftonbladet som varje år "kröner" årets vardagshjälte? Nåväl, hursom. Ofta är det vanliga människor som klarat av och/eller utfört fantastiska saker. Idag hade mamman en vardagshjälte vid sitt matbord.

Inte räddade han livet på någon. Och inte släckte han någon eld. Inte heller hjälpte han någon med något ohyggligt svårt eller läskigt. Han var inte i närheten av något som var farligt varken för honom eller andra.

Men. Mammans vardagshjälte är treochetthalvt år och förtjänar hur mycket pussar som helst för hur han hanterade middagskaoset idag. Pysen var på sämsta möjliga humör, pappan satt fast i bilkö och maten stod på bordet. Lilleman höll sig lugn och ignorerade lillebrors ilskna vrål och tårsprut. När mamman fick vandra omkring och gunga, dutta och allt mer desperat försöka trösta - ja då lastade en hungrig kille in mat i munnen. När mamman till slut ta till det enda säkra tröstkortet en mamma har (vilket innebär en hyfsat låst ställning i soffan) - ja då fixade lilleman fler plättar på sin tallrik, lånade mammans kniv för att dela och passade på att ta till i överkant med grädden ("ojdå mamma, nu kanske det tog slut...").

Alltså en sann liten hjälte.

Puss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar