tisdag 11 augusti 2009

Försöka duger

Nu kan mamman och pappan lägga ännu en erfarenhet och medföljande slutsatser till listan "Saker man gjort tillsammans med sitt barn".

Idag har det testats exakt hur kul det kan vara att ha små barn med myror i blöjan och spring i småben med sig på restaurang. Och... tja, det kan säkert vara kul. Men. Det var mest lärorikt och rätt snart promenerar insikten in i medvetandet: det kommer dröja läääänge innan detta lilla experiment testas en gång till. Puh.

Tack och lov utfördes detta inte på två man/kvinna hand. Mormorn, morfarn och två mostrar var också deltagare i spektaklet. Och inte skrek gossen i någon större utsträckning. Inga glas krossades och inget porslin fick offras till köksguden. Det kastades absolut inte någon mat på varken medätare eller andra gäster/personal (hmm... det har gossen aldrig någonsin gjort i något annat sammanhang heller och familjen lever gärna vidare i den lilla idyllen). Hemskt många saker som kan gå fel gick inte det.

Men, ändå känner mamman och pappan att det inte riktigt var så speciellt mysigt heller. Lilleman tycker ju att det är rätt överskattat att sitta stilla även i vanliga fall. Maten var inte något som fångade gossens intresse alls (förutom när morfarn trodde att han kunde sno gossens ris! hualigen. fyfy. inte för att gossen själv tänkte äta upp det, men ändå....) och det som var mest spännande befann sig antingen utanför dörren på restaurangen eller inne i köket. Undrar hur många "nej" och "stopp" mamman kan få ur sig innan hon stakar sig? Är det måhända det lilla barnets mission att undersöka?? Ve och fasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar