söndag 9 augusti 2009

Varning för skarp sväng!

Hualigen. Inte nog med att den fruktansvärda högsommarvärmen lagt sig som ett lock över det grå huset - mamman och lilleman befinner sig för närvarande väldigt sällan på samma våglängd. Så medan solen jobbar vidare på att koka mammans hjärna till obehagligt mos och gegg så duggar konflikterna tätt innanför väggarna. Gah!

Tänk att det ska vara möjligt att först bli SÅ arg över att mamman häller upp mjölk när man nyss sagt att man inte vill ha (någorlunda begripligt, mamman ville bara förbereda en högst sannolik ändring av vilja) för att i nästa sekund illvråla för att mamman ställde in den nyss så oönskade mjölken tillbaka i kylskåpet - lilleman ville ju HA!!!

För att inte tala om hur fel man kan dela en macka. Om mamman är dum nog att dela den för stora smörgåsen med hjälp av kniven som lilleman nyss brett ut mjukost med och sedan har MAGE att "torka av" kniven mackan, så borde hon förusett nästa utbrott. Då blev det ju mjukost på ett ställe som lilleman INTE hade brett på. Felfelfelfel. Det motiverar tydligen tio minuters storgråt liggandes under bordet.

Och inte ska gossen borsta tänderna. Och absolut inte byta blöja eller ta på kläder. Ska inte åka någonstans och inte vara hemma. Inte äta mat och inte lyssna på mamma. Skainteskainteskainte.

En massa minfält som mamman klampar runt på som en elefant med snöskor. Alla minor ackompajeras av diverse avgrundsvrål, tårar, illtjut och försök till slagsmål.

Men visst är det härligt med värme....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar