onsdag 10 februari 2010

Bara här

Vissa saker händer nog allra oftast hos barnfamiljer. Mamman har lite svårt att tro att följande saker händer speciellt frekvent hos sådana som inte har nöjet av att dela vardag med sådana som lilleman. Läs och begrunda, avundas (?? tveksamt...) och ha i åtanke att detta var bara idag efter dagis/jobb.

- När lilleman beställer "äpple att gnaga på, med hål i" blir det katastroffel om mamman delar på äpplet, skär bort kärnhus och kvist på ett sätt som gör att hålet blir stort. Det kräver minst fem minuters tårflod. Plus fem minuters vägran att äta äpplet. Först när mamman försökt göra hålet lite rundare (tips på hur man gör ett stort hål mindre mottages tacksamt inför kommande prövningar) passar det lillemans ytterst känsliga smaklökar.

- När två tallrikar (pappan har skallebang idag och deltog inte i middagens äventyr) precis fyllts av stekt varmkorv och stuvade makaroner, precis den där sekunden innan den första tuggan skulle nå mammamunnen... DÅ! Krasch!! Pang, tjong där åkte lillemans rätt så fulla mjölkglas i golvet, gick i tusen bitar och delade med sig av sitt innehåll till golvet.

- När mjölken torkats upp, glasbitarna samlats i hushållspapper inuti en tom mjölkkartong, plastmugg (på lillemans egen begäran, ska poängteras) fyllts med ny omgång mjölk och mamman bänkat sig för att påbörja ätandet av den inte fullt så varma middagen... DÅ! Så akut kissenödig kan nog bara småfolk bli! Det blev till att överge tallriken och rusa på toaletten istället.

- När mamman bakat seg chokladkaka med torkade aprikoser i är det inte världens mest lyckade kaka, trots att huvudingrediensen faktiskt består av choklad - lillemans älsklingssmak alla katergorier. Nåja, bäst att halvtugga varje aprikosbit, grimasera en smula och spotta ut resterna. Först i handen, sedan på bordet och sista kladdiga anhalt: servetten.

- Om det blev akut kissnödigt vid matbordet är det en fis i rymden jämfört med hur kissnödig en lilleman kan bli sekundrarna efter halva kroppen täckts med badskum. Bara till att grunda med handduk på golvet och sedan försöka fånga den gosiga, hala pojkkroppen och placera på toaletten.

Sådärja. I det grå huset är livet sällan stilla och förutsägbart. Och det är väl tur det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar