torsdag 29 april 2010

Fulbesök

Till alla er därute som (liksom mamman) trodde att den däringa Arga Mamman var ett tillfälligt besök hyfsat kopplat till gravidhormoner - jo pyttsan! Idag gjorde hon entré igen. Hualigen.

Det som skulle bli så bra, blev det inte. Mamman och lilleman skulle baka till tjejbesöket som ska komma ikväll (två mammor med vidhängande döttrar - det är inte det grå huset bortskämt med inte!). Och det brukar vara en mycket mysig aktivitet som mamman och lilleman regelbundet ägnar sig åt. Så blev inte fallet idag.

Det började med tjattjattjattjattjat om att få smaka av chokladen mamman hackade till browniekakan. Mamman besvarade varenda tjat med "Nej, det ska vara i kakan. Du får smaka sedan när vi är färdiga". Det var tydligen att släppa lös ilskemonstret inne i lilleman!! I det grå huset har idag vrålats, sparkats, smullit i dörrar och golv och mammans trumhinnor har vibrerat av skrik av sällan hörda volymer/frekvenser. Om gossen redan går igenom allt detta NU, vad är då kvar till tonåren? Mamman ryser och fasar.

I och med allt detta knackade tyvärr Arga Mamman på. Om det gjorde saken bättre? Knappast. Men, inte mycket att göra åt. Hon kommer oombedd den där satkärringen (tur att inte lilleman begagnar sig av dylika ord iallafall, alltid någon tröst). Och inte är hon lätt att bli av med heller. Fy och usch. Den Snälla Mamman blir så svettig och matt av bara tanken på eländesgästen. Och lite lessen i ögat.

Måste nog gå och pussa på lilleman nu med detsamma. Och väcka honom. Han slocknade på soffan efter utbrottet (och efter att ha fått stå och bara hjälpa till pyttepyttelite med kakan. mamman måste faktiskt hålla fast vid lite av det hon säger iallafall. och man får inte bete sig hur som helst och sedan tro att allt är som vanligt igen efteråt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar