tisdag 15 juni 2010

Storeman

Hujedanemej. Idag hade lilleman med sig sockerkaka till alla fröknarna, chokladbollskaka med bokstavsströssel till alla kompisarna och fina små smultronplantor till stjärn-fröknarna. Varför? Jo, för idag var sista dagisdagen före sommarlovet. Imorgon och många, många fler dagar framöver kommer lilleman vakna och bara vara ledig. Mysigt? Det kan ni lita på!

Men. Det var inte bara sista dagen före sommarlovet. När sedan hösten kommer och det är dagisdags igen är det förändringarnas vindar som blåser. För då är lilleman inte längre ett småbarn. Han börjar på storbarnsavdelningen Solen och lämnar småttingarna på Stjärnan. Ingen mer björngrupp, ingen mer sovvila och inte längre ajabaja med småpyssel och saxar.

Kära nån. Mammans bebis...

2 kommentarer:

  1. Chokladbolsskaka Mmmm, vad det låter smarrigt! De har alltså delade små/storbarnsavdelningar på Norrg. Hoppla. Det skulle INTE Lias gilla. Hans bästa lekkompisar är 5 och 6, ALLT de, "storkillarna", gör på dagis berättas det om hemma ;)

    SvaraRadera
  2. Vi var rätt skeptiska till uppdelningen vi med, eftersom det genomfördes i höstas så det var inte på det viset när Nilas började. Men, det har fungerat mycket över förväntan! Tidigare var det ytterst få planerade aktivteter för de små, nu har 2-3 åringarna haft en egen grupp med aktiviteter och eget pyssel. Kul!
    Chokladbollskaka är precis så smarrigt som det låter. Man gör en stoor sats chokladbollsmet (2-3 ggr mer än vanligt), plattar ut till en kaka, smälter blockchoklad och häller över. Strössla med roligt strössel, kokos eller pärlsocker. Sedan är det bara att ta så stor bit man vill!!

    SvaraRadera