måndag 31 januari 2011

Storkillekväll

Eftersom pysens humör för närvarande tenderar att vara av det gnälligare slaget (oavsett utvilad, mätt, hungrig, sittande i knät, lekande på golvet, nybytt blöja....osv) gör mammans tålamod och humör liknande störtdykningar (tänk kamikaze, det går bra). Så då gjorde mamman det enda (?) rätta för kvällen: mormorn fick med gnällbebisen hem till sig och mamman behöll storebror i det grå huset.

I fyra mysiga timmar fick mamman rå om sin stora kille alldeles själv. Så då passar man så klart på att göra "storkillegrejor". Mamman ville gå ut och åka spark, men lilleman hade andra beställningar - baka sockerkaka och spela spel. Och eftersom mamman och lilleman så sällan har så mycket tid på sig att göra saker fick gossen självklart bestämma. Så det har bakats, spelats spel, fikats (så klart!), duschats och lästs sagor tillsammans.

Mamman försökte få natta också, men se den gubben gick inte. "Nä, det ska mormor göra när hon kommer!". Jaha, vad kan man säga om det liksom? Så när mormorn kom med en sovande pys i famnen var det bara att byta barn i dörren.

Bock, tack och puss till mormorn för en väl behövd kväll. Nu ska nog mamman ha laddat batterierna för några dagar till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar