lördag 8 januari 2011

Trubbel

När lilleman känner sig förbisedd eller får det långtråkigt brukar han vara expert på att hitta på "dumheter". Saker som att banka i golvet, springa runt som en blådåre och tjuta lungorna ur sig eller fråga hundratjugoelva frågor är inte ovanliga. Gärna i samband med att mamman pratar i telefon eller försöker delge pappan någonting. Puh! Jobbigt som bara den och mammans hjärna hotar ofta att kolapsa. Men, det är ändå något som går att (i viss mån) förstå och förklara.

Det går däremot inte med pysens senaste växel. GAH!!! Om lillemans beteende är både jobbigt och påfrestande så är pysen i sådan form att mamman snart bryter ihop! Gossebarnet är nämligen precis överallt och exakt på de ställen han INTE får. Om mamman försöker göra mat (kan vara något så snabbt och enkelt som att värma en barnmatsburk till pysen själv) så hinner han in i sopskåpet (bläääääää), trycka igång den tomma micron, slita ut alla kökshanddukar samt alla termosar och platsmuggar och sedan dra mamman i byxbenet och snyfta övergivet.

Som om inte detta inferno vore nog påfrestande så är det ändå inget i jämförelse med ett "enkelt" toabesök; då kan han börja med att slita ned handduken från skötbordet, för att sedan gå vidare till toarullen (både den påbörjade och de som finns på lager), gräva fram toarengöringen, slänga ned alla brorsans schampo- och tvålflaskor i badkaret, öppna sophinken (stinker uäck), bita på hudkrämstuberna tills locken åker upp och sedan avsluta med att leka med toalocket när mamman försöker hinna tvätta händerna. Kära värld... Mamman som bara var lite kissnödig.

Var finns pausknappen på små 11-månaderspojkar???! Bara någon minut... snälla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar