måndag 15 mars 2010

Aha, det är så det är

Nu har mamman klurat ut hur naturen ser till att människan ska stanna med befintlig partner efter bebisleverans. För det kan omöjligt vara så att någon kan börja älska en nybliven mamma, man måste nog veta hur mamman ser ut och agerar utan ny bebis.

För hur attraktivt kan det vara med en person som läker mjölk (som är kladdigt, ger fläckar och kan komma i retur ur den lilla bebismunnen), svettas kopiöst, har ett humör som svänger värre än Balder på Liseberg, ständigt lider av sömnbrist, har bröst som är ett antal nummer för stora men är ajabaja för alla utom den nya lille människan? Lägg till en har en ork som sträcker sig till amning, blöjbyte och en och annan pratstund (alltså inte dammsugning, matlagning, plock och tjafs) och det blir en person som... tja, man får stå ut med?


(Det där med amning förresten. Blä. Inte mammans grej (men pysens). Mamman har åkt på tredje omgången mjölkstockning nu på lika många veckor. Igår hade mamman 40 graders feber och önskade att hon kunde få bli en våt fläck. Hon fick nästan som hon ville. Med så hög feber och två alvedon i kroppen kan man tydligen till och med svettas om smalbenen. Det ni.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar