torsdag 14 januari 2010

Ständig jour

Alltid redo för nya äventyr och utmaningar? Bli mamma vettja!

Det går aldrig att veta vad som väntar runt hörnet, vad nästa lilla hinder på vägen kan bli, hur mycket skrattkramp i magen nästa underbara lilla uttalande kan ge eller varför inte tala om hur nästa natt ska arta sig?

Natten inatt bjöd på några små överraskningar kan man säga. Mamman väcktes av det vanliga ropet från pojkrummet: "maaaammaa, kooom!". Om mamman verkligen var vaken när hon famlade sig fram till gossens säng är väl en smula tveksamt och så går det ju inte att ha det. Antingen sover man eller så är man vaken. Tydligen.
För mammans dvala fick ge vika för andra aktiviteter. Ganska så vanliga sådana till en början. Inte var det bara att hämta över det lilla halvvakna barnet till den varma, lockande mammasängen inte. Nappen var ju borta!? Något som kan ha inträffat x antal ggr tidigare. Mamman letar ivrigt på de vanliga ställena: runt i sängen, under täcket, mellan sängen och väggen och som sista sega val: under sängen (något som kräver att lilla vägglampan tänds och ökar på vakenheten... hua). Men, det tål tydligen att upprepas: nappen var borta! Med hjälp av pust och stön (efterhängsna polare de där två) forslas gossen över till mammasängen och mamman själv får bege sig till nedervåningen och hämta en ny napp. Trötta, trötta mamman släpar sig upp för trappan igen och lagom till att mammafoten placeras på det sista trappsteget hörs från sovrummet: "mamma, jag hittade tutten - den ligger i kudden!". Bah! Tänk att mamman inte letade där - inuti örngottet! Solklart gömställe för bortsprungna nappar....

För att ge hela denna lilla skattjakt lite extra glans och glamour kan mamman tillägga att allt utspelade sig mellan kl. 03.10 och 03.30. Välkommen till det grå huset. När som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar